Lego tar ett steg mot hållbar utveckling

juli 21, 2015 08:24 by Pörcy

Har ni lyssnat något på årets sommarpratare? Det har varit många intressanta, tycker jag. En av mina favoriter har varit Johan Rockströms program som handlade om hållbar utveckling. Det är skrämmande vad vi gör med vår jord och tydligt att vi måste se till att en förändring sker så snart som möjligt. Tyvärr ligger det ju inte enbart i händerna på oss ”vanliga människor”. För att en riktig förändring ska ske krävs det att världens ledare kommer överens. Som Rockström säger i sitt sommarprat så är till exempel regnskogen i Amazonas en fråga för hela världen. När det kommer till miljöproblemen finns det inga landsgränser.

Själv tror jag att en av de viktigaste faktorerna för att vi ska kunna göra något åt klimatförändringarna är fler företag tar ansvar. Vi kan prata hur mycket vi vill om hållbar konsumtion och att kunden ska ansvara för sina inköp, men vi glömmer bort den kunskap som krävs för att göra medvetna val. Alla har inte möjlighet att kunna allt om allt. Därför tycker jag att den största tyngden ligger i företagens händer.

Ett företag som börjat jobba mot förändring är Lego. Deras legoklossar har alltid varit likadana, men nu ska alltså ett gäng forskare hitta ett biobaserat alternativ för att tillverka dessa. Idag innehåller klossarna petroleumbaserad plast, vilket bidrar till höga utsläpp av koldioxid. Förändringen kommer inte att märkas för oss konsumenter, och även om det dröjer 15 år innan vi får se resultatet måste jag säga hejja lego!


Just nu värderat 2.2 av 32 människor

  • Currently 2,15625/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 27. 2018 13:33