Ekonomisk förvaltning

december 4, 2008 15:05 by snackaren
Varför anlita en ekonomisk förvaltare överhuvudtaget? När vi talar om privatpersonernas kapital så sköter banken den ekonomiska förvaltningen med uppgiften att kompensera kundens brist på expertis och erbjuda maximal avkastning beroende på den risk som kunden är beredd att ta.
Den här gången har vi en annan fokus:

Ekonomisk förvaltning till fastighetsägare

När vi talar om fastighetsägare och bostadsföreningar är grundidén också en maximering av tillväxt. Förvaltaren vet hur ekonomin ska fungera och vilka krav som ställs på föreningen. Kunskapen är i det här fallet inte den enda avgörande faktorn. En enskild hyresvärd brottas ofta med en tidsbrist. Att sköta bokföring, fakturor och avstämningar tar tid. Att upprätta årsbokslut, deklarationer och årsredovisningar kräver både tid och kunskap. Dessutom ska en fastighetsägare ta hand om den tekniska förvaltningen. Att ta hand om teknisk förvaltning som omfattar underhåll och drift kräver också tid och kunskap. Resultatet kan ofta bli att man väljer att fokusera på det som man är bäst på. Därför väljer många att anlita en extern förvaltare för att ta hand om bokföring, hyresförhandling mm.

Läs mer om hur kommuner och städer sätter upp olika regler för ekonomisk förvaltning.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

december 4. 2008 20:39

benny

...ekonomisk förvaltning hör till orden man alltför sällan stöter på - nu förstår jag varför, det är ljusår från min vardag : ). Men, men - det finns ju folk o fä som trivs med dessa göromål - uppenbarligen.

benny

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 27. 2018 13:25